Miranda van Hout

Hoi lieve mensen! Mijn naam is Miranda van Hout en ik ben 54 jaar oud, gelukkig getrouwd en heb 2 zonen, 20 en 22 jaar oud; en een lieve hond.

Als vrolijke en sportieve puber -die midden in het leven stond en bruiste van de energie- kreeg ik in 1981 op 17-jarige leeftijd als duo-passagiere een zeer ernstig motorongeluk. Dit gebeurde na een avondje stappen met vrienden. Mijn achterlicht van mijn fiets was stuk en een vriend bood aan om mij met de motor naar huis te brengen. Terwijl we de weg oprijden zie ik enkele meters verderop slingerend en met volle snelheid een auto op ons afkomen …..een zwart gat….. en in een paar seconden verandert je hele leven. Vriend was niet gewond, maar ik werd weggeslingerd en had de klap opgevangen met mijn been. Deze lag dubbel geknakt en ik keek tegen de onderkant van mijn schoen. Foute boel.... In de ziekenwagen werd al snel duidelijk dat ik hoogstwaarschijnlijk mijn been zou moeten missen. Later bleek dat de chauffeur een jongeman was behoorlijk onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs. Doorgereden na het ongeval en later van zijn bed gelicht. Hij kwam van een ander café en had ruzie met zijn vriendin en was boos in haar auto gestapt.

Op mijn 28ste had ik mijn laatste operatie. Mijn jeugdperiode heb ik voornamelijk met rolstoel, krukken en veel beperkingen doorgebracht. Niettemin ben ik altijd ontzettend optimistisch geweest en geprobeerd om er zeker het beste van te maken! Altijd kijken naar wat je wel kunt en niet wat je niet kunt! Voor mij is het glas altijd halfvol! CARPE DIEM!

De laatste jaren ging het heel hard achteruit met mijn been. Had veel pijn door alle jaren slecht lopen en het was klaar met mijn been. In mei 2017 is mijn onderbeen alsnog geamputeerd. Nu haal ik er alles uit wat ik voorheen niet kon! Deze gebeurtenis heeft een groot deel van mijn leven bepaald, maar zeker niet beheersd! Ondanks alles ben ik heel optimistisch en vanaf het ongeval ben ik me meer bewust geworden dat je moet genieten van het leven, op wat voor manier je ook verder moet! Ook word je heel bewust van het feit dat door een moment van onoplettendheid, alcoholgebruik, appen, etc. iemands leven in een klap kan veranderen of zelfs voorbij kan zijn!

Heel graag wil ik als Traffic Informer mijn ervaring delen met jongeren en hen ervan bewust laten worden dat de gevaren zo dichtbij kunnen zijn! Wees op je hoede, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere onschuldige mensen! Miranda van Hout - november 2017